.

.

általános információk

.

Körlevelek

Részletes Program
Absztraktfüzet

Szállás

circular
circular
circular
accomodation
   

Poszterek:
A poszterállványok magassága 180cm, szélessége 100cm. A programfüzetben az összefoglalók bal felső sarkában található a poszter azonosító száma. Kérjük, hogy a posztereket 2013. augusztus 27-én 16-18 óra között, vagy augusztus 28-án reggel legyenek szívesek kifüggeszteni, és legkésőbb 30-án 12 óráig eltávolítani. A poszterek kihelyezéséhez a helyszínen rögzítő anyagot biztosítunk.
A poszter szekciókra augusztus 28-án 16:00-18:00 ill. 29-én 16:30-18:30 között kerül majd sor. A fiatal kutatók poszterei közül a 3 legjobbat díjazni fogjuk.

Előadások:
Az előadásokhoz kivetítőt és laptopot biztosítunk, amelyre PowerPoint 2010 lesz telepítve. Az előadók anyagaikat a szekciót megelőző szünetben tölthetik fel. Kérjük, hogy a rendelkezésre álló időkerettel úgy gazdálkodjanak, hogy 3-5 perc maradjon a kérdésekre is.

Parkolás:
Az autóval érkezők bebocsátást nyernek, ha az Egyetem előtti sorompónál a kaputelefonba bemondják, hogy a konferenciára jöttek.
A sorompótól jobbra az épületek előtt, vagy egyenesen előre és jobbra fordulva az épületek mögötti részen lehet parkolni.
A konferenciának helyet adó B épület a felső parkoló végén található.

Látnivalók:
Veszprém látnivalóiról és aktuális kulturális eseményeiről információk találhatók a www.veszpreminfo.hu honlapon.

 

PEA konferencia helyszíne PE

A Kongresszus megnyitóját és tudományos előadásait a Pannon Egyetem nemrégiben átadott klimatizált Konferencia Központjának nagytermében (8200 Veszprém, Egyetem u. 10; B épület 2. em) rendezzük. A poszterek és a kiállítók standjai az Egyetem aulájában kerülnek elhelyezésre.


 

GPS: N 47.089074, E 17.90808

Dátum: 2013 augusztus 27 - 30. (kedd - péntek)

.


Helyszín nagyobb térképen való megjelenítése

Tudományos program

A Kongresszus tudományos célja elsősorban a Magyarországon folyó biofizikai vonatkozású kutatások bemutatása. A rendezvényen előadással és poszterrel lehet szerepelni. A Konferencia során a tudományos előadásokat az alábbi hat szekcióban lesz lehetőség bemutatni:

 • Orvosfizika, sugárbiológia és radioökológia
 • Biológiai membránok, ioncsatornák és membránfehérjék
 • Modern biofizikai módszerek
 • Makromolekuláris biofizika
 • Bioenergetika és fotobiológia
 • Bioszenzorika és bio-nanotechnológia

Az előadókat a benyújtott összefoglalók alapján a Tudományos Bizottság választja ki. A poszterek bemutatására két délutáni poszter szekció szolgál majd.

Fiatal kutatók

Hagyományainkhoz híven a kongresszus az egyik kiemelt feladata a fiatal kutatók számára szereplési és rutinszerzési lehetőséget biztosítása. A fiatal kutatók részvételét ösztönözni kívánjuk az alacsonyabban megállapított részvételi díjjal is.
A fiatal kutatók által bemutatott posztereket a Tudományos Bizottság értékeli és a legjobbakat különdíjjal jutalmazza. Ugyancsak a kongresszuson kerül sor a fiatal biofizikusok számára meghirdetett Ernst Jenő pályadíjak eredményhirdetésére és a díjazottak előadására.

Társas programok

A megnyitót követő állófogadásra a konferencia helyszínén, a Pannon Egyetem Konferencia Központjában kerül sor (augusztus 27). Másnap a szakmai programok után a veszprémi várban tett rövid sétát követően egy meglepetés koncerttel egybekötött közös vacsora lesz a vadételeiről híres TAPó Királyi étteremben (www.tapo.hu). Augusztus 29-én este borkóstolós vacsorára a balatonfüredi Koczor Pincészetbe (www.koczorpince.hu) látogatunk. Igény esetén szívesen szervezünk a kísérők számára egy rövid kirándulást Herendre, a Porcelán Manufaktúra múzeumába és minimanufaktúrájába.

Részvételi díjak

A Kongresszus részvételi díja 60.000 Ft.
Fiatal kutatóknak (35 év alatt) a részvételi díj 40.000 Ft.
Kísérők számára a társas programokra jogosító részvételi díj 15.000 Ft.

A részvételi díj a szervezési költségeken kívül magában foglalja:

 • Nyitófogadás
 • Tapó étterembeli vacsora
 • Balatonfüredi borkóstoló és vacsora
 • Konferencia absztraktfüzet
 • Kávészünetek
 • Augusztus 28-29-i ebédek költsége

A szállásköltségeket a regisztrációs díj nem tartalmazza

 

  A fizetés módja

  A részvételi díjat átutalással vagy csekken lehet befizetni. Csekket kérésre postán küldünk.
  Számlaszám az átutaláshoz:

  Kereskedelmi és Hitelbank Rt. 10200830-32310078-00000000 Magyar Biofizikai Társaság

  Fontos időpontok és határidők

  Meghosszabbított jelentkezési és absztrakt beküldési határidő: 2013. május 25.
  Döntés az előadások kiválasztásáról, a program véglegesítése: 2013. június 15.
  A részvételi díj befizetésének a határideje: 2013. július 5.
  A kongresszus ideje: 2013. augusztus 27-30.